A black and gold logo for vondel koeken

Horeca koekje Nobel Ameland

vondelkoeken • 14 mei 2024

Horeca koekje voor Nobel Ameland

Twee mannen steken hun duim omhoog terwijl ze naast twee flessen whisky staan

Ameland-Mei 2024

We zijn verheugd om u op de hoogte te brengen van een bijzondere samenwerking tussen twee familiebedrijven: Nobel Drinks Ameland en Vondelkoeken. Deze unieke samenwerking brengt het beste van beide werelden samen: de heerlijke likeur van Nobel en de verrukkelijke koeken van Vondelkoeken.

De geschiedenis van Nobel Drinks

In de barre winter van 1902 ontstond achter de bar in het café van Willem Barend Nobel een likeur die we sinds mensenheugenis “Nobeltje” noemen. Al vier generaties lang is het geheime recept overgedragen van vader op zoon. Nobeltje is een waar icoon op Ameland en wordt met liefde en vakmanschap bereid. Het is een eerbetoon aan het eiland en zijn rijke geschiedenis.

Vondelkoeken: Een familietraditie oorsprong uit de koekstad Deventer ambacht uit Twente

In de jaren 70 bedacht Frans Ruhof het heerlijke en unieke recept van de overal bekende Vondelkoeken. Destijds was de bakkerij gevestigd aan de Joost van den Vondellaan in Deventer, waaraan de legendarische koek zijn naam heeft ontleend. De familietraditie wordt nu, 35 jaar later, voortgezet door Gijs Ruhof die ze nu in Twente maakt. De koeken zijn geliefd bij jong en oud en staan bekend om hun ambachtelijke smaak en kwaliteit, alles wordt met de hand gemaakt en met 100% roomboter.

Horecakoekje: De magische combinatie: Nobel en Vondelkoeken

De samenwerking tussen Nobel Drinks Ameland en Vondelkoeken is een match made in heaven. De koek van Vondelkoeken wordt gemaakt met 100% Nobeltje-likeur, wat resulteert in een fantastisch lekkere traktatie. Stelt u zich eens voor: een warme kop koffie bij Café Nobel op Ameland, vergezeld van een versgebakken Vondelkoek met de rijke smaak van Nobeltje. Een ware traktatie voor uw smaakpapillen!

Bezoek ons op Ameland

Als u op zoek bent naar een authentieke ervaring op Ameland, breng dan zeker een bezoek aan Nobels Proeflokaal Ballum. De ambiance ademt de rijke familiegeschiedenis van Nobel en biedt een stijlvol en tijdloos interieur. Geniet van een Amelander koffie met Nobeltje en uiteraard een Vondelkoek met Nobel erin.                                                                          We hopen u binnenkort te mogen verwelkomen op ons prachtige eiland!

door vondelkoeken 28 februari 2025
Ontdek de vegan Speltkoek
artikel tubantia opening nieuw pand vondelkoeken
door vondelkoeken 25 juli 2023
Mooi artikel over de opening van onze nieuwe pand in de Tubantia
nieuwe pand vondelkoeken ambachtelijke koeken
door vondelkoeken 24 juli 2023
Opa Frans (met rechts Gijs en Bob Ruhof) verrichte de opening van het nieuwe pand.
Vondelkoeken familie ruhof
door vondelkoeken 8 juni 2023
Interview met Bob en Monique b ij Twentse Familiebedrijven
lancering smink bruine boterkoek
door vondelkoeken 10 maart 2023
Vandaag lanceert chef Jan Smink zijn eigen Smink Bruine Boterkoek in samenwerking met Vondelkoeken.
Bob Ruhof oliebollenkoek tubantia
door vondelkoeken 23 december 2022
De Tubantia heeft een mooi artikel geschreven over onze Oliebollenkoek
Gijs Ruhof ambachtelijke koeken oliebollenkoek
door vondelkoeken 16 december 2022
"Mensen zijn echt benieuwd of de koek ook naar oliebollen smaakt."
Twentse  bierkoek foto ambachtelijke koeken
door Gijs Ruhof 17 juni 2021
Tubantia
binnenstebuiten met culinair chef alain caron
door Gijs Ruhof 18 maart 2021
Vondelkoeken te zien bij KRO/NCRV-programma ‘Binnenste Buiten’ Vondelkoeken is op 18 maart om 18.40 uur te zien geweest bij het programma ‘Binnenste Buiten’ van de KRO/NCRV. Binnenste Buiten biedt haar kijkers dagelijkse inspiratie voor een duurzamer leven. Eén van de onderdelen is de passie voor eten. Hiervoor staan wij als Vondelkoeken garant. In het programma laten we zien hoe wij een Bierkoek maken van begin tot eind. Naast ons verhaal over de Bierkoek gaat culinair chef Alain Caron aan de slag met onze Bierkoek. Alain Caron is een Nederlandse kok met 14 verschillende kookboeken op zijn naam. Naast zijn optreden in het programma Binnenste Buiten is hij regelmatig te zien in programma’s zoals Masterchef Nederland en Keuringsdienst van Waarde. Wij vinden het prachtig dat hij aan de slag gaat met ons product. In de uitzending van 18 maart maakt Alain een heerlijk dessert met onze Bierkoek. Bekijk hier de hele uitzending van Binnenste Buiten. Foto Anthony van Duiven, Alain Caron en Gijs Ruhof
ambachtelijke vondelkoek Twentse bierkoek met twente bierbrouwerij
door Gijs Ruhof 5 januari 2021
Twentse bierkoek voor bij de koffie: ‘Ook voor kinderen, want je wordt er niet dronken van’. Een koek bij de koffie die is gemaakt van bier. Het klinkt een beetje vreemd, maar volgens de makers is de Twentse bierkoek alcoholvrij en kunnen ook kinderen de lekkernij eten. De Twentse Bierbrouwerij in Hengelo levert het hoofdingrediënt: Twents Honing Tripel. De bakkers van Vondelkoeken in Almelo maken er een bijzonder product van: de Twentse bierkoek. De lekkernij is een variant van het Vondelspeculaas, de koek uit Deventer die tot 1995 werd gebakken aan de Joost van den Vondellaan. Twee jaar geleden gaf opa Frans Ruhof het recept van die koek door aan zijn kleinzoon. Zijn zoon Bob en kleinzoon Gijs zetten het bakken van de Vondelkoeken voort in hun bakkerij in Almelo. Koek van het lekkerste bier De bakkers zijn steeds weer op zoek naar nieuwe smaken en varianten van de koek. „Ik kwam Frank Hendriks tegen van de Twentse Bierbrouwerij en vroeg hem wat zijn lekkerste bier is”, vertelt Bob Ruhof. Het antwoord was Twents Honing Tripel waarop Ruhof de uitdaging aanging. „Ik zei dat ik daar wel een koekje van kon maken. En vervolgens zijn we aan de slag gegaan.” Steranijs en koriander De koek wordt van 100 procent bier gemaakt, er komt geen water aan te pas. „Hop en honing zijn de ingrediënten van het bier en wij voegen er extra steranijs en koriander aan toe. Die kruiden zitten ook al in het bier. Ook geroosterde cashewnoten en papaja komt erbij, en heel veel liefde natuurlijk. Dan heb je de perfecte smaak te pakken.” Alcohol verdampt De bakkerij mag tijdens de productie van de koeken dan wel naar een ouderwetse kroeg ruiken, de alcohol verdampt. „Mensen zijn verbaasd dat er geen biersmaak aan zit. Zelfs kinderen kunnen hem eten, omdat er geen alcohol in zit. De koek is niet voor bij de borrel, maar voor bij de koffie. Hoewel ze de smaak wel weer herkennen in het Twents Honing Tripel-bier.” Een koek met een verhaal Het leuke van de bierkoek is volgens Ruhof dat het een lokaal product is. „Het is een koek met een verhaal.” Dat bevestigt Nathalie Olde Wolbers van het Hengelose horecabedrijf. „Het is gewoon superleuk om elkaar te helpen, vooral in deze tijd. De bierkoeken zijn om de hoek gemaakt en dat vinden mensen leuk om te horen. We hebben al veel positieve reacties. Onze klanten nemen vaak nog een paar koeken mee naar huis.” De bierkoek wordt standaard geserveerd bij de koffie in het proeflokaal van de Twentse Bierbrouwerij in Hengelo. Daar is de bierkoek ook te koop voor 4,95 euro (250 gram) per stuk. De bedenkers hopen de bierkoek in de toekomst ook op andere plekken in Twente te gaan verkopen. Foto links Anthony van Duiven met vel begeerde certificaat rechts Gijs Ruhof
Show More
Share by:

Privacy

Privacy

verkooppunten

Verpakkingen

bedrijven