

Hard van buiten, zacht van binnen. Dat is een kenmerk voor Vondelkoeken. Jonge Almelose ondernemer Gijs Ruhof timmert aan de weg met het bakken en verkopen van deze Vonkelkoeken. Na twee jaar ontwikkelen kan hij met een grote glimlach een nieuwe koek naar buiten brengen: de oliebollenkoek.
Het idee van de oliebollenkoek is ontstaan door de oliebollenquiz van Tom Kuijpers. “Een bekende eindejaarsquiz van Nederland. Een oliebollenquiz is een mooie manier om op feestelijke wijze stil te staan bij de jaarwisseling. Maar wat is een quiz zonder leuke prijzen? Daarom dachten wij: ‘Hoe gaaf is het om een oliebollenkoek te ontwikkelen als prijs, passend bij de jaarwisseling?’ Zo is het balletje gaan rollen. We zijn gelijk aan de slag gegaan.”
Alle ingrediënten van een oliebol
Weg met het pakje oliebollenmix van Koopmans en het lange wachten in de kou voor de oliebollenkraam: de oliebollenkoek heeft alle ingrediënten van een oliebol. “Het enige verschil is dat onze koek wordt gebakken en een oliebol wordt gefrituurd. De koek heeft niet alleen de ingrediënten van een oliebol, maar ook de ingrediënten van een krentenbol én een appelflap. Hoe bijzonder is dat! De koek wordt met de hand gemaakt en dat proef je. Ambachtelijk gebakken, hoe elke koek bij ons gemaakt wordt.”
Positieve reacties
Gijs heeft al veel positieve reacties ontvangen op de koek. “Mensen vinden de koek heel lekker en verrassend. Ze zijn vooral benieuwd of de koek ook echt naar oliebollen smaakt. Of dat zo is? Dat gaan we natuurlijk niet verklappen. Proef maar”, grapt Gijs.
Bestellen maar
Een grote, ronde koek. “Ja, wie wordt daar niet gelukkig van? De oliebollenkoek is alleen vanaf midden tot eind december te koop voor detailhandels! Enjoy!”
Bestel de nieuwe oliebollenkoek.